torsdag 27 oktober 2011

Long time no see!


Flera av ramarna ni ser i spegelbilden hittar ni i vår butik, likaså de vadderade tyghjärtan som ligger på bordet.

Foto: Olsson & Jensen 


Foto: Olsson & Jensen



Det var länge sedan! En hel vecka har visst gått sedan sist...Igår var en väldigt spännande dag, med två pirriga och förväntansfulla möten som gjorde oss sömnlösa i natt. Vi har lite på gång, men än så länge får vi låta saker vara osagda. För mycket är oklart än för att vi ska kunna avslöja något. Det handlar dock om vår butik...och det handlar om Dreams of Molly så klart!

Nu har vi lagt in nya produkter i affären Vi har ju berättat tidigare att Olsson & Jensen är vår senaste leverantör, vilket vi är mycket glada för. De står ju för precis den stilen som vi själva tycker så mycket om. Det industriella med en skön mix av det lite slitna, patinerade och ombonade. 

De flesta produkter är nu inlagda, men det återstår ett par. Likaså har vi inte riktigt hunnit föra in alla storleksmått på produkterna, men det kommer också snart att bli gjort. 

Gå in i butiken och titta runt på vårt utökade sortiment och våra helt underbara produkter - nya som äldre!

Ha en skön torsdag!

fredag 21 oktober 2011

HAPPY

Canvastavlor med budskap som skymtas i spegeln, från 269 - 349 kr hos Dreams of Molly

Hjärta litet 59 kr, hjärta stort 79 kr från Dreams of Molly


Tack Molly H Åsell,  5 år, för inspirationen till den här skapelsen!


Idag är en ny dag - tack och lov! Igår var en sådan riktig skräpdag, ni vet en sådan när ingenting känns helt hundra. Man vaknar helt enkelt på fel sida och sedan går det liksom inte över. Barnen är gnälligare än vanligt, to-do-listan har vuxit sig så lång att den inte längre får rum på pappret och tröttheten ligger som en blöt filt över en. När jag slängde mig in i affären som hastigast för att köpa lite mjölk till kaffet så är det precis som att kvinnan i affären ser att jag är på uselt humör. När jag står där och gräver i mejerihyllan kommer hon fram till mig och säger: Vilken ursnygg tröja du har, den klär dig verkligen! 

Helt plötsligt var all stress och ilska som bortblåst och jag gick med glada steg och betalade min mjölk. Log tacksamt mot den vänliga kvinnan som hade vett att gå fram till mig och ge mig en komplimang, trots att jag förmodligen såg ut som Fröken surtant. 

Idag är vi HAPPY! Happy, happy, happy! Mest happy är vi nog för att vi redan nästa vecka får våra efterlängtade nya varor från Olssen & Jensen. Direkt när de kommer så lovar vi att lägga upp dem på hemsidan så att ni kan gå in och kika runt. Ni kommer inte bli besvikna!

De saker ni ser på fotografierna ovan är loppisfynd rätt igenom. Det får bli en liten försmak på allt som snart kommer att läggas ut i butiken - våra second hand prylar! Tanken är att ni ska kunna få köpa vackra saker som vi hittar runtom på loppisar, allt sånt kommer finnas under fliken "Månadens second hand" i butiken. 

Nu tar vi helg! Full fart mot helgen!

torsdag 20 oktober 2011

Galet inspirerande






Kudde 529 kr, finns i Dreams of Mollys butik


Hur vackert kan det egentligen bli!? För att göra en lång historia kort kan man väl säga att resan verkligen höll vad den lovade. Så mycket vackert på en och samma gång är sällan man ser. Många mil i bil blev det, på de mest slingriga och smala vägarna i Provence. Vi har scannat av loppmarknader och prickat ut dem på GPS, varit inne i inredningsbutiker och botaniserat, pratat med folk inom inredningsbranchen och fått tips och nya idéer. När Dreams of Molly i framtiden ska göra sin första katalog vet vi exakt var vi ska åka. Då tar vi med oss en duktig fotograf och styr kosan rätt mot Puget Théniers igen, för där är så vackert så man nästan tappar andan. Jag har sett så vackert slitna dörrar och fasader så jag nästan har gråtit, till och med stuprören har den rätta patinan och rosten. När jag till och med kastade blickar ner i folks soptunnor efter slängda saker kände väl även jag att det gick lite till överdrift. Men man vet ju inte, det kan ju ligga något vackert där. Som den som har kastat är trött på...

Till er som har handlat i butiken under de dagarna vi har varit borta, varorna har skickats iväg idag och når er förhoppningsvis idag eller i morgon.

Ha en skön torsdag!

fredag 14 oktober 2011

Provence - on y va





Nu är det nära! Väskan är packad, passet är nedlagt och visa-kortet är med. Imorgon vid den här tiden är vi framme i Provence. Allt känns toppen...om det bara inte vore för den där förtvivlade flygresan. 2 timmar och 45 minuter ombord på ett transportmedel där man bara får lämna över all kontroll till någon annan...usch. Jag tänker prova att göra som de där vättarna i Tomtar och troll, ni vet, som man såg när man var liten. Man bara drar hatten till höger så försvinner man och dyker upp någon helt annanstans. Så tänker jag göra när jag kliver ombord. Eller så håller jag helt enkelt för ögonen...för då finns man ju inte, säger mina barn.

Nåja, skoj ska det i alla fall bli. Och väldigt inspirerande, hoppas jag. När vi äntligen är framme. En liten flygtur dit på 2 timmar och 45 minuter, det är ju bara 165 minuter. 165 minuter är ju ingenting, det är ju bara 9900 sekunder. Ha, inga problem!

Idag har vi också dragit de två vinnarna i utlottningen av den populära emaljskylten med texten "Good morning, Let the stress begin". Petra i Västerås och Gunborg på Gotland hade turen med sig idag. De får sin skylt hemskickad nästa vecka. Grattis säger vi till er!

Till er alla önskar vi en riktigt skön helg! Det är ni värda. Vi är tillbaka igen på torsdag.

Au revoir et bon weekend.

torsdag 13 oktober 2011

Cupcakes i mängder






Det är någonting speciellt med hösten...När dagarna blir kortare, regnet står som spön i backen och vinden viner så man tror att taket ska falla av...Ja, då kommer inte bara den här inredningslusten, som efter att ha legat lite i dvala under sköna månader av sol och bad, och griper tag i en. Nej, märkligt nog infinner sig då även en lust att baka. Helt plötsligt blir jag sugen på att baka olivbröd, kanelbullar, hallongrottor och kladdkaka som jag sällan gör annars...och muffins! Cupcakes! Fairycakes i mängder! Sådana där riktigt kladdiga saker med massa starka färger. Och stora, precis så som Leila gör, ni vet hon i TV.

De ljuvliga virkade cupcakes ni ser på bilderna kommer från Landsvägsungar
Helt fantastiskt fina är dem och finns att köpa på beställning av Maria på Landsvägsungar. Hon virkar även massa annat fint. Gå in och kika runt!

Alla pastelliga och snygga emaljskyltar och canvastavlor med cupcakes-motiv hittar ni så klart i Dreams of Mollys webbshop. De passar lika bra i ett barnrum som i ett kök. Eller någon annanstans också för den delen.

Ni har väl inte missat att vi nu lottar ut två stycken emaljskyltar med texten: Good morning, Let the stress begin. Var med i utlottningen du också, maila oss och berätta vilka tre produkter du gillar bäst i vår webbshop så kan emaljskylten bli din - helt gratis rätt ner i brevlådan. Lätt som en plätt!

Ha det fint!  

Utlottning av vår populära emaljskylt!



Nu lottar vi ut två stycken emaljskyltar med texten "Good morning, Let the stress begin". Det enda du behöver göra är att maila oss på madelene@dreamsofmolly.se och berätta vilka 3 produkter du tycker bäst om i vår webbshop. Busenkelt!

Imorgon fredag kl. 14.00 lottar vi ut två vinnare som får skylten hemskickad - helt gratis!

Lycka till!

tisdag 11 oktober 2011

Vi är fast


Foto: Olsson & Jensen



Vi är helt fast...i den råa industriella stilen. Lägger man sen till lite nordiskt bondiskt och en viss gnutta franskt slitet och lantligt...Ja, då är vi helt hemma! Det är ju bara så förtvivlat snyggt så vi kan inte få nog. Och det bästa är att inom kort kommer en massa saker som rymmer allt detta att landa utanför vår dörr. Som dessa vrålsnygga plåtlampor. Dessa i flera färger kommer att finnas hos Dreams of Molly inom kort.

Vi vill också passa på att informera om att vi på lördag åker på inköpsresa till Provence. Det innebär att de varor som beställs mellan lördag och onsdag inte kommer att skickas till er förrän tidigast torsdagen den 20 oktober. Vi hoppas att det inte ställer till några problem för er.

Ha en fin tisdag!

måndag 10 oktober 2011

Beställningen är gjord

foto: Olsson & Jensen

Nu är varorna från Olsson & Jensen beställda och det finns mycket fint att se fram emot i webbshopen inom kort. Allt ifrån bokstäver i rostig plåt, silver och gjutjärn till fantastiska ljusstakar, kuddar och annat finfint! Och en och annan juldekoration minsann...

Jag har inte riktigt kläm på det här med min nya Mac än och i sanningens namn saknar jag min gamla PC. Jag får inte till det med allt än men skam den som ger sig...Hade hoppats kunnat få in lite roliga bilder, men det vill sig liksom inte alls idag.


fredag 7 oktober 2011

Thank god it's friday



Thank god it's friday...så har man nog känt någon gång under ens arbetsliv, just på fredagen. När veckan har varit totalt katastrof och att-göra-listan aldrig tycks ta slut.

Så känner vi inte längre, för nu har vi världens roligaste jobb! Skulle det vara måndag hela veckan gör inte det heller något längre, för vi har bara så vansinnigt kul på jobbet hela tiden...nästan i alla fall.

Dreams of Molly's vecka har varit bra, hoppas att er har varit det också. Vi har packat varor, pratat med gamla och nya leverantörer och bokat in en inköps- och inspirationsresa till ljuvligaste Provence. Allt för att ni ska kunna få ut så mycket som möjligt av oss. Exakt datum när vi ger oss iväg avslöjar vi inte riktigt än, men det blir snart.

Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg och tackar er ödmjukast för att ni gjort den här veckan till vår bästa någonsin! Tack för att ni gillar vår butik! Vi gillar er med...väldigt mycket till och med!

torsdag 6 oktober 2011

Ny leverentör - Olsson&Jensen



Att jag bestämt mig för att gå över till Mac från PC just idag, när nyheten om Steve Jobs död annonseras, känns ju som en mycket märklig slump. Nåja, här sitter jag i alla fall och konstaterar att jag är en oerhörd vanemänniska. Dator som dator kan man tycka, men ingenting på min Mac fungerar ju som den gamla PC:n gjorde. Och varför heter internet-ikonen något så märkligt som Safari?! Varför heter den inte bara internet...

Nåja, jag fortsätter lära känna min nya förtrogna och hoppas att vi snart är goda vänner. Snygg är han i alla fall.

Vi kan också stolt meddela att vi nu också blir återförsäljare av fantastiska Olsson&Jensens produkter. Det ser jag väldigt mycket fram emot, där kommer ni hitta en massa fint! Mer information kommer inom kort!






Ha en fin dag!

onsdag 5 oktober 2011

Fjäsk för brevbäraren



Det var en lång väntan på brevbäraren på förmiddagen eftersom han skulle komma med fina leveranser. Regnet stod som spön i backen och det blåste småspik. Döm om hans förvåning när han trött efter uppförsbacken och med motvind i fejset, såg den för honom stylade och pimpade brevlådan...När han dessutom fick sig en nybryggd cappuccino och en kanelbulle såg det ut som om han skulle svimma. Men oj, vilka fina etiketter han kom med.

"Vilken snygg Good Morning-skylt", sa han. "Den skulle min fru gilla".
"Jaså", sa jag, "då tycker jag att du ska ge den till din fru från Dreams of Molly". "Varsågod".

Jag slog självklart in den i en av de vadderade påsarna han just kommit med och satte självklart på en av de fina etiketterna. Han tackade för kaffet och bullen och presenten si så där en 38 gånger och cyklade sen vidare. När jag några timmar senare tittade igenom min mail så hade jag fått ett från ingen mindre än...brevbärar-Lasse. Han tackade än en gång si så där en 38 gånger för att jag hade gjort hans dag till en av de bästa i hans brevbärar-karriär. Hans fru hade blivit urglad för Good Morning-skylten. I ytterligare ett mail lite längre ner så fick jag en köpbekräftelse från ingen annan än brevbärar-Lasse. Han hade gått in på vår webbshop och gjort en beställning på två emaljskyltar, 2 tyghjärtan och en fotoram.

Tänk vad lite det kostar att göra någon annan människa glad. Jag blev glad när han kom med mina etiketter, han blev glad när han fick en kopp kaffe, hans fru blev glad för den fina skylten och jag blev ännu gladare när han sedan hade gjort en beställning i webbshopen.

Det här var sannerligen en riktigt bra dag!

tisdag 4 oktober 2011

Jag tar två, tack!



Äntligen är dagen här, då man med gott samvete kan äta flera kanelbullar i rad utan att skämmas det minsta.

Vilken kanondag det här är, paketen med era beställda varor skickades iväg i morse. Från norr till söder ska de, emaljskyltar i olika färger och former tog upp DHL:s lilla bil idag. Sitter och inväntar posten också, om jag inte har fel så kommer det ett paket med fina adressetiketter och annat skoj från tryckeriet idag - allt för att de paketen ni beställer ska vara så fina som möjligt när de når er. Är ni nöjda så är jag nöjd!

Jaha, lite bokföring på det här...Till det tar jag och gör en stor god cappuccino...och plockar fram en stor god kanelbulle, den största jag kan hitta i påsen! Det är jag så värd!

måndag 3 oktober 2011

mmm för doftljus...



Har du köpt ett doftljus för 169 kr!? utbrast käre mannen vid frukosten när han tog ett av mina doftljus av ett franskt märke och vände det upp och ner så att han såg prislappen. Förstår inte riktigt vad han skulle på det och pilla för, han kunde väl ha nöjt sig med att bara njuta av doften...Jag började förklara att det inte "bara" är ett doftljus, det är en hel upplevelse att tända det ljuset, men jag insåg snart att det inte spelade någon roll. Han hade redan kalkylerat fram hur många mjölk man kan köpa för 169 kr och att vi kan hyra nästan 5 dvd-filmer för det priset. Strunt i, tänkte jag. Jag står fast vid att ett exklusivt doftljus med doft som "Verveine" eller "Passion nuit" gör mig varm och lycklig i hela kroppen. En vardagslyx jag vägrar vara utan...Det är ungefär samma känsla som att få tvätta händerna med en dyr, exklusiv tvål i snygg förpackning eller att få ta ett glas champagne en vanlig tisdag. Så jag fortsätter köpa mina doftljus lite då och då och prioriterar istället bort något annat. 169 kr för ett doftljus, det är 169 kr lycka det!

Glöm inte kanelbullens dag imorgon för guds skull! Själv tänker jag ta två...minst...